Imagini din vacanta...
Luna aceasta am petrecut 10 zile vizitand Beneluxul si am avut in sfarsit sansa de a-mi indeplini un vis mai vechi - acela de a vizita palatele regale din Bruxelles, Amsterdam si Luxemburg. Nu am fost deloc dezamagit! A fost o experienta deosebita, pe care vreau sa o impartasesc cu cititorii acestui blog prin intermediul imaginilor.
Din pacate, fotografierea este interzisa in interiorul Palatului Marelui Duce de Luxemburg, astfel ca in postarea de azi si cea de saptamana viitoare voi include cateva dintre pozele facute in Belgia si Olanda.
Palatele regale din Bruxelles si Amsterdam (la fel ca si cel din Luxemburg) nu sunt de fapt si resedintele familiilor domnitoare din acele tari. Ele sunt folosite doar pentru ocazii oficiale...
Zéphyre de Veau
(fel principal cu carne de vitel)
Am inceput prin a praji 5 felii subtiri de carne de vitel (taiate pentru snitel). Le-am pus deoparte, iar dupa ce s-au racit, le-am taiat in cuburi.
Am pregatit un sos Béchamel: am topit o lingura de unt in care am amestecat bine 2 linguri de faina alba (cu grija ca sa nu se arda si sa nu ramana cocoloase), dupa care am adaugat, putin cate putin, o cana de lapte rece. Am amestecat bine, la foc potrivit, pana cand sosul s-a ingrosat, si am condimentat cu sare si piper negru, proaspat macinat, dupa care am lasat sosul sa se raceasca.
In momentul in care atat carnea, cat si sosul s-au racit, le-am amestecat, adaugand branza Emmental rasa, 2 linguri de pesmet si patrunjel tocat.
Am batut 3 albusuri de ou, pana cand s-au facut spuma si le-am incorporat cu grija in amestecul de carne si sos Béchamel. Am turnat totul intr-un vas uns in prealabil cu unt si am introdus la cuptor pentru o jumatate de ora.
O reteta minunata, consistenta, dar in acelasi timp pufoasa precum un sufleu!
Reteta detaliata se afla in “Cartea regala de bucate”, Ed. Curtea Veche, Bucuresti 2010, pag. 99.
Me like it :)
RăspundețiȘtergere